Partier

Nybegynnere

Partiet for alle nye medlemmer som ikke har drevet med kampsport før og for medlemmer som ønsker repetisjon på grunnleggende teknikker.

Det stilles ingen krav til erfaring innenfor kampsport for å starte opp på våre nybegynnerkurs.

Man vil på denne timen lære grunnleggende slag og spark teknikker (basic), bevegelse, blokkering og unnvikelse. I tillegg blir det fokus på å forbedre din egen motorikk, fysikk og psyke. Fortvil ikke selv om du skulle føle deg litt klumsete de første gangene. Etter noen treninger vil du merke at teknikken stadig blir forbedret hvis du følger aktivt med. Etterhvert som teknikkene begynner å sitte kan du prøve å øke både tempo, kraft og høyde på spark. Du får da økt utbytte både mentalt og fysisk. Det vil du merke spesielt i den delen av treningen som innebærer bruk av slaghansker, slagputer og thai-skjold (sparkeputer) hvor hele kroppen er i aksjon, inkludert de små grå. Intensiteten kan bestemmes mye av den enkelte selv og er derfor svært gunstig trening for absolutt alle.

Dersom du har beltegradering fra før ber vi deg ta kontakt med en av våre instruktører som vil kunne klarere deg for trening til Videregående, Lett/Full/Low/K-1.

Det er naturlige for alle medlemmer er å gradere seg. Gradering arrangeres før sommerferien og før jul. Til gradering MÅ alle ha klubb bukse og T-skjorte. For å kunne være i stand til å gradere deg til gult belte må du være registrert på ca 60% av treningene (oppropslister).

Utstyr:
Det er ikke krav på utstyr med det første på et nybegynnerparti i kickboxing. Men jo tidligere som du skaffer utstyr, jo tidligere kan oppgavene bli mer varierte og du får mer ut av treningen. Alt som trengs til kickboxing av utstyr og evt. klær kan kjøpes på klubben.

Ungdom

Dette er et samleparti for barn og ungdom mellom 12 og 17 år, i alle nivåer. 

Videregående (LC, FC)

For alle med gult belte eller høyere.

Personlig utstyr er et viktig element for å få noe ut av timen. Det legges nå mer vekt på hvordan teknikkene blir brukt mot motstander i kamp, avstandsbedømmelse, osv. Vi begynner på denne gruppen også å fokusere på mer avanserte spark.

Avansert (LC, FC)

For alle med oransje belte eller høyere.

For alle som vil lære om kamp-grenene lett og fullkontakt. Her kreves fullt utstyr. Du får en innføring i grenene og vi lærer deg om reglement, teknikker, avstandsbedømmelse, taktiske vurderinger, osv. For de ferskeste på denne gruppen blir det kun teknikk mot partner i kontrollerte former. For de som har mer erfaring vil man kunne sparre og trene infor kamp.

Vår instruktør vurderer når den enkelte får tilbud om å trene på VG Mix.

Avansert (K-1, LK)

For alle med oransje belte eller høyere.

For alle som vil lære om kamp-grenene K-1 og low-kick. K-1 skiller seg fra fullkontakt med flere alternative treffpunkter og teknikkalternativer. Både lår og legger inngår som treffområde, og kne brukes som poenggivende teknikk. I tillegg kan en også klinsje, dvs. holde motstander mens en utøver teknikk, men kun én kneteknikk. 

For å være med på denne gruppen må du være klarert av instruktør fra VG gruppene. Gruppens nivå er satt for konkurranse-utøvere og de som ønsker høyt tempo og eksplosiv trening.