NYBEGYNNERKURS I KICKBOXING


Postet

av

  1. Vil du trene intensivt å få gode resultater? Har du lyst til å få større kroppsbeherskelse? Bedre kondis? Gå ned i vekt? Har du lyst til å bryte noen personlige grenser? Ønsker du å kunne beskytte deg selv i selvforsvar? Kom å tren Kickboxing hos oss! Kickboxing er en variert og spennende treningsform med fokus på styrke, utholdenhet og kroppsbeherskelse. Første timen er uforpliktende!

Uforpliktende innmelding

 

Når starter kurset, og hvor ofte trener vi?

  • Oppstart av alle voksen partier etter sommeren uke 34, 19. august.

  • Oppstart nybegynner kurs voksne uke 35 onsdag 28 august.

  • Oppstart barn og ungdom uke 35, 26. august.

Se timeplan her.

Hva er kickboxing?

Norges Kickboxingforbund deler opp sporten i seks grener:

  • Full Contact – Som det høres ut, full kontakt. Men det er ikke lov å bruke kne eller lowkick (spark mot bein).
  • Light Contact – Samme teknikker som i fullkontakt, men lett kontakt.
  • K1 – Også en slags fullkontaktgren, men her er det i tillegg lov å bruke kne og lowkick. Omtrent som thaiboxing.
  • Kick Light – Som K1, men med lett kontakt.
  • Point Fighting – Også kalt semikontakt. Enda lettere enn lettkontakt, og andre regler, hvilket leder til en stil som minner om taekwondo.
  • Musical Forms – Stiliserte teknikker i koreografi, i takt med musikk. Minner litt på kata (en karate-gren), men med musikk og rytme i tillegg.

I Sentrum Kickboxingklubb trener vi oftest de fire øverste stilene. Det handler ikke bare om hvilke regler som gjelder i sparring, men også hvilken stil som vi prøver å formidle og hvilke teknikker vi øver på.

Sparring med full kontakt (altså med regler i henhold til Full Contact eller K1) er forbeholt de erfarne utøverne, og bare hvis begge partnerne er innforstått med det.

Hvor har dere lokaler?

Klubben har lokaler midt i sentrum – derav navnet. I tillegg til store flater med matter har vi et gym med tredemøller, vekter og maskiner som kan benyttes hvis man også er medlem av Sentrum Gym, eller har et kombinert kickboxing- og gymmedlemskap. Mer om medlemskap her. 

Adressen er: Sars’ gate 34, 0562 Oslo

Hva trenger jeg av erfaring?

Ingen! Du trenger ikke noe erfaring med kampsport fra før – På våre nybegynnerkurs starter vi helt fra bunnen av. Det er heller ingen krav til hverken form, kondisjon eller alder. Det er få sporter som får deg i form like raskt som kickboxing, og det er få sporter som får deg i like god form som kickboxing.

Etter ca. et halvt år kan man velge om man vil i tillegg gå på andre timer eller fortsette på samme parti. Så snart man mhar skaffet alt man trenger av utstyr kan man også stille på sparringstimene sammen med alle øvrige nivåer.

EM Kickboxing Andrea
Foto: Per Andreas Ringsby, Norges Kickboxingforbund

Hva trenger jeg av utstyr?

De første øktene trenger du ikke annet enn T-skjorte og en komfortabel treningsbukse/shorts samt en vannflaske. Sko trenger du ikke. Vi trener barfot på myke tatami-matter.

Innen den første måneden ønsker vi at du kjøper inn hansker. Vi anbefaler disse:

 

Klubben har også egne t-skjorter som alle medlemmer bør bruke til trening etter ca et halvt år. Ungdomer får gratis t-skjorte ved innmelding.

Hvem er trenerne?

Vi er ca 10 trenere og assistenter som driver timene, og klubben har vanligvis timer fra klokken 17:00-21:30. Mestparten av trenerne er selv kamputøvere eller har vært det. I klubben har vi flere norgesmestere, vinnere av Norges Cup’en samt flere internasjonale pallplasseringer. Klubbens hovedtrener, Lars Erik Sandlie med 3. DAN, har ca. 35 års erfaring innenfor kampsport og er blant annet norgesmester en rekke ganger.

Hva koster dette?

Ungdom 12-17 år: 375kr per måned
Barn 5-11 år: 999kr for 1/2 år
Kickboxing voksne 18 år eller mer: 500kr per måned
Kickboxing/Gym voksne 18år eller mer: 720kr per måned
Gym voksne 18år eller mer: 400kr per måned
Bindingstid : 1/2 år
Medlemskapet inkluderer også klubbkontingent samt kontingent i Norges Kickboxingforbund.

Vi har normalt stengt ved høytider, dersom ikke annet er avtalt.

Er det ikke stor risiko for skader?

Kickboxing er en sport med forbausende lite skader. Man får instruksjoner av meget dyktige trenere under veldig kontrollerte forhold. Ingen får starte med sparring før de er klare for dette – og da bare hvis man ønsker. Det gjelder både lettkontakt og fullkontakt.

Hva med kamper?

Det finnes mange muligheter til å gå kamper regionalt, nasjonalt og internasjonalt for den som ønsker. Selv om de fleste av våre medlemmer er mosjonister, så er det til vanlig et flott gjeng utøvere og coacher som plukker medaljer for Sentrum Kickboxing ved stevner som Norges Cup og Norgesmesterskapet. Allerede etter ca et års trening kan det være lempelig for noen å gå sin første lettkontaktskamp, men selvfølgelig på 100% frivillig basis. Vi trenere lar heller ingen gå kamp hvis ikke vi mener at han eller hun er moden for det.

Hvis du fremdeles er litt usikker – fyll ut skjemaet under, og stikk innom på en uforpliktende prøvetime!

Kickboxing bilde av Sahand

Meld deg på til nybegynnerkurs i kickboxing for voksne her. Helt uforpliktende!

Ikke nybegynnere? Bruk denne siden for innmelding.

Ønsker du å opprette betaling og bli medlem med én gang? Bruk denne siden.